Recent Nieuws

database

Cant wint ook in Hoogstraten en pakt 2 op 2

Feb 10, 2019

Wereldkampioene Sanne Cant heeft de Telenet Superprestige Ladies Trophy in Hoogstraten op haar naam geschreven. Na een spannend duel nam ze de maat van Europees kampioene Annemarie Worst. Ze trekt nu met twee punten voorsprong naar de laatste manche in Middelkerke. Bij de junioren werd Ryan Cortjens tweede. Ook Aaron Dockx werd tweede bij de eerstejaars nieuwelingen.

Het was schuiven geblazen in de modder van Hoogstraten. Wereldkampioene Sanne Cant voelde haar wel in haar sas. Ze miste haar start en moest van ver terugkomen, maar dat deed ze met glans. Ze snelde weer naar de kop van de wedstrijd en legde het tempo vooraan hoog. Ze reed samen met de Europees kampioene weg en zo waren de twee vertrokken voor een lang duel. Om de beurt deelden ze een prikje uit, maar niemand geraakte echt weg. Het was pas in de slotronde dat Cant het definitieve verschil kon maken.

“Twee op twee dit weekend, dat doet deugd”, zegt Cant. “Ik heb nu twee punten voorsprong in het algemeen klassement op Worst. Het wordt dus heel spannend in Middelkerke volgende week. Ik ga er alles aan doen om dit algemeen klassement veilig te stellen.”

Cortjens snelt naar tweede plaats, Belmans vierde

Ook bij de junioren werd het een razend spannende wedstrijd. 5 junioren met onder andere Ryan Cortjens en Lennert Belmans bleven heel de wedstrijd samen. In de laatste ronden viel het groepje uiteen en het was Nys die met de overwinning ging lopen. Cortjens sprintte naar de tweede plaats en komt zo op twee punten van leider Witse Meeussen. Lennert Belmans werd vierde, Wout Vervoort achtste. Nando de Ryck eindigde 19de.

“Het is toch wel een doel voor mij om het algemeen klassement van de Ridley Cup op mijn naam te schrijven", zegt Cortjens. "Het gevoel zit alleszins goed en ik denk zeker dat het mogelijk is.”

Ook Dockx tweede in Hoogstraten

Bij de eerstejaars nieuwelingen pakte Aaron Dockx de tweede plaats, Jarne Ceulemans werd zesde, Bellon werd na een oponthoud in de eerste ronde 13de. Bij de tweedjaars nieuwelingen eindigde Mathis Avondts negende.

“Ik was goed weg en sloeg meteen een kloofje”, zegt Dockx. “Menno Huising kwam er even later bij. Ik ging dan tegen de grond. Hij kreeg een kloofje. Ik probeerde er terug naartoe te rijden en dat lukte ook. Maar dan ging ik nog eens tegen de grond en dan was het over en uit.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image