Recent Nieuws

database

Sanne Cant wint het eindklassement van de Telenet Superprestige voor de vierde keer op rij

Feb 16, 2019

Wereldkampioene Sanne Cant eindigde in de laatste manche van de Telenet Superprestige vierde en dat volstond om de eindzege voor de vierde keer op rij op haar naam te schrijven. Onze junioren hadden een mindere dag, maar Ryan Cortjens en Lennert Belmans werden wel 2 en 3 in het eindklassement. Bij de eerstejaars nieuwelingen stak Aaron Dockx zijn 23ste zege van het seizoen op zak.

Het zonnetje straalde boven Middelkerke. De dames doken met korte mouwen het zand in. Van in het begin van de koers reed er een kopgroepje weg met Betsema, Alvarado en Cant. Betsema toonde zich de sterkste van de drie en reed rond halfweg koers weg. Cant moest passen en moest even later ook Alvarado laten gaan. Ze kreeg het gezelschap van Sels en moest nog strijden voor de derde plek. De eindoverwinning was ondertussen al veilig gesteld, want haar eerste belager, Annemarie Worst, had een complete offday. Cant werd uiteindelijk vierde, maar is heel blij met een nieuwe eindoverwinning in de Telenet Superprestige.

“Dit doet enorm veel deugd. Ik win voor de vierde keer op rij en blijf de enige naam op het palmares. Dat is leuk want het was toch nog wel een doel om dit te winnen. Het seizoen is nog niet gedaan voor mij. Ik wil ook in de volgende wedstrijden nog goede resultaten behalen.”

Cortjens geeft ziek op, Belmans vierde

Onze junioren kenden een mindere dag in Middelkerke. Belgisch kampioen Ryan Cortjens was afgelopen week ziek en moest opgeven. Lennert Belmans reed een goede wedstrijd en werd vierde. Ook Wout Vervoort reed een goede wedstrijd, maar reed lek op een slecht moment. Hij eindigde zevende. Cortjens en Belmans eindigden in het eindklassement van de Ridley Cup op twee en drie.

“Het is wel jammer dat ik hier moet opgeven”, zegt Cortjens. “Ik voelde me al een hele week slecht, maar wou toch nog alles proberen om het eindklassement hier op mijn naam te schrijven. Maar tijdens de wedstrijd voelde ik al snel dat het niet ging. Ik moest dus opgeven. Jammer, maar ik heb een mooi seizoen achter de rug.”

Dockx pakt nummer 23

Bij de eerstejaars nieuwelingen pakte Aaron Dockx zijn 23ste overwinning van het seizoen. Hij soleerde naar de overwinning.

“Het doet deugd om na vorige week weer te winning. Ik ben heel blij. Ik heb nu nog een doel en dat is het seizoen afsluiten met 25 overwinningen.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image