Recent Nieuws

database

Aaron Dockx pakt 25ste (!) zege van het seizoen in Leuven, Vervoort derde

Feb 23, 2019

Belgisch kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen Aaron Dockx heeft in Leuven zijn 25ste seizoenszege op zak gestoken. Bovendien werd hij tweede tussen de tweedejaars. Bij de junioren reed Wout Vervoort naar een knappe derde plaats. Sanne Cant was ziek en kwam niet aan de start.

Het was een doel voor Aaron Dockx om dit seizoen af te sluiten met 25 seizoenszeges. De eerste- en tweedejaars nieuwelingen reden samen in Leuven. Maar ook tussen gasten van een jaartje ouder, weerde Dockx zich uitstekend. Hij was voortdurend in de running voor het podium. Na een spannende strijd werd hij tweede in de algemene uitslag en eerste eerstejaars.

“Het is een klein beetje jammer dat ik niet kon winnen tussen de tweedejaars”, zegt Dockx. “Dat was nog wel een doel voor mij. Maar langs de andere kant, heb ik vandaag mijn 25ste seizoenszege bij de eerstejaars gepakt. Dat was ook een doel en ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen verwezenlijken. Nu ga ik morgen, dicht bij huis, nog eens alles op alles zetten om ook die 26ste zege te pakken.”

Vervoort derde na driestrijd

Bij de junioren is Wout Vervoort naar een knappe derde plek gereden. Halfweg koers ging Ward Huybs ervandoor. Wout Vervoort probeerde het gat te dichten en kreeg Thibau Nys met zich mee. Die speelde het ploegenspel en nam niet over. Een ijzersterke Vervoort reed het gat helemaal alleen dicht en de drie begonnen aan een spannende strijd voor de overwinning. Het was Nys die in de laatste ronde nog over de beste benen beschikte. Hij ging solo en pakte de overwinning. In de sprint voor de tweede plek moest Vervoort de duimen leggen voor Huybs.

“Ik ben tevreden met mijn derde plaats”, zegt Vervoort. “Ik wist dat Nys niet ging overnemen in de achtervolging op zijn ploegmaat Huybs, maar ik moest het gat dichtrijden. Er zat niets anders op. In de laatste ronde is die inspanning er misschien te veel aan. Maar ik ben blij met mijn podiumplaats. Ik wou na mijn niet-selectie voor het WK tonen dat ik goed was, ook op het einde van seizoen en dat heb ik vandaag gedaan.”

Ryan Cortjens, die terugkwam uit ziekte, werd achtste en eindigt zijn seizoen in Leuven. Nando De Rijck werd knap tiende.

Cant ziek

Een zieke Sanne Cant paste voor de Soudal Classic in Leuven. Ze probeert er morgen in Oostmalle opnieuw bij te zijn. Kiona Crabbé werd tussen de elite dames 18de.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image