Recent Nieuws

database

IKO-Beobank sluit in Oostmalle af met 65ste zege!

Feb 25, 2019

Oostmalle vormt traditiegetrouw de afsluiter van het veldritseizoen. IKO-Beobank greep er met de overwinning van Aaron Dockx (nieuwelingen) haar 65ste zege van het seizoen. Bovendien mochten Lennert Belmans (2e) en Wout Vervoort (3e) bij de junioren mee op het podium. Sanne Cant sloot af met een achste plaats na een week ziek zijn.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen kregen we hetzelfde beeld als in de weken voordien: een ijzersterke Aaron Dockx die haast geen spaander heel liet van de concurrentie. Ook in Oostmalle ging hij er als een speer vandoor en zou hij uiteindelijk na een lange solotocht zijn 26ste zege van het seizoen boeken.

Met die zege rondde hij bovendien de kaap van 65 overwinningen voor IKO-Beobank. Naast onze drie Belgische titels en twee wereldtitels het absolute bewijs dat onze wieleracademie alweer geschiedenis schreef. Wie bovendien ook sterk was, was Damon Bellon. Damon werkte een stevige inhaalrace af om uiteindelijk erg knap vierde te worden.

Ook bij de junioren leverden onze jongens topprestaties! Eerstejaars Lennert Belmans werd knap tweede achter een sterke Witse Meeussen. Het bewijs dat Lennet volgend seizoen absoluut één van de mannen is om in de gaten te houden. Wout Vervoort die zijn laatste wedstrijd als junior afwerkte, werd uiteindelijk knap derde. Nando De Rijck sloot af op plaats twaalf, ook een verdienstelijk resultaat.

Bij de dames werd Sanne Cant dan weer achtste. Geen topresultaat, al was dat alles behalve verwonderlijk nadat Sanne bijna de hele week van de fiets moest blijven door ziekte.

Foto – Wouter Toelen/TFOTO/Start-Box

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image