Recent Nieuws

database

Twee zeges en één podiumplaats: voorbereidingscampagne met succes op gang getrapt!

Mei 20, 2019

Net zoals Corendon-Circus, doet ook onze jeugdacademie IKO-Beobank het uitstekend! Dit weekend vielen er opnieuw twee zeges en een podiumplaats te noteren: Mathis Avondts spurtte zaterdag al naar de zege in Nieuwrode, zondag won Ryan Cortjens dan weer op de mountainbike. Ook Kiona Crabbé werkte een MTB-wedstrijd af, zij werd tweede bij haar debuut.

De voorbereidingscampagne voor een nieuwe veldritwinter is sinds kort weer gestart. Ook deze zomer rijden onze nieuwelingen in de kleren van het WAC Team. Onze junioren werken in de zomer enkele rittenkoersen af (voornamelijk in het buitenland) en sommigen werken ook een beperkt mountainbikeprogramma af. Dit weekend werd meteen succesvol: twee zeges en één podiumplaats.

Mathis Avondts greep vorige week nog knap de groene trui (sprintklassement) in de TMP Jugend Tour van Gotha, een prestigieuze nieuwelingenmeerdaagse in Duitsland. Dit weekend zette hij die goede vorm nog een keer in de verf. In Nieuwrode greep Mathis Avondts de zege nadat hij de snelste was in een spannende massapurt. Mathis was uiteindelijk sneller dan Milan Feytons en Brent Blommen.

In Moerbeke-Waas werd er op zondag de tweede manche van de Flanders Series MTB afgewerkt. Bij de junioren stond er geen maat op een beresterke Ryan Cortjens. Onze Limburger maakte er één lange solotocht van en won uiteindelijk met één minuut voorsprong.

Nog in Moerbeke-Waas maakte Kiona Crabbé (dames jeugd) haar debuut in het mountainbiken. En ook zij deed het naar behoren. Kiona reed naar een knappe tweede plaats en moest enkel de Nederlandse Bibi Verzeil voor zich dulden. Geslaagd debuut dus voor Kiona!

Ook wereldkampioene Sanne Cant hervatte dit weekend de competitie. Zij trok op zondag naar Mol-Sluis. Daar reed een trio dames al van in het begin weg, de drie zouden zelfs nooit meer gegrepen worden. Sanne finishte uiteindelijk in het peloton als zeventiende. Sanne trekt volgende week richting Duitsland voor de Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen.

Foto: Bryan Voet

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image