WAC Hoboken

  • Home
  • /
  • WAC Hoboken

WAC Hoboken

Samenwerking IKO Enertherm-Beobank Veldritacademie en WAC-team

Vanaf vorige zomer is er een structurele samenwerking tussen IKO Enertherm-Beobank en het WAC-team. Naar aanleiding van enkele transfers van het WAC-team naar IKO Enertherm-Beobank hebben beide ploegen de koppen samen gestoken om te bespreken hoe we hier beiden beter van kunnen worden. IKO Enertherm-Beobank wil immers meespelen in de top bij de jeugdreeksen en de doorstroming naar de U23 en Elites verzekeren. Maar we zijn er ons ook van bewust dat de onderste laag van de piramide zo mogelijk nog belangrijker is. Aan de basis begint alles. In plaats van goede elementen weg te pikken bij clubs zoals het WAC-team wielen wij hen ondersteunen in hun werking. Op die manier proberen we een meerwaarde te creŽren voor WAC-team en voor de renners een logisch traject uit te stippelen waarbij de weg naar de hogere leeftijfscategorieŽn is uitgestippeld binnen dezelfde organisatie en samenwerking.

Bovendien ziet WAC-team hun renners niet 'verdwijnen' als de investeringen in tijd, geld en energie beginnen te renderen. Integendeel: ze blijven in het verdere traject betrokken. Specifiek zal er in eerste instantie worden samengewerkt op het gebied van logistiek, materiaal en wedstrijdprogramma's waarbij het de bedoeling is steeds intenser samen te werken. De samenwerking richt zich vooral op de categorie nieuwelingen. Tijdens het crossseizoen rijden de renners van IKO Enertherm-Beobank onder deze vlag. Vanaf het wegseizoen komen ze voor het WAC-team rijden. Op deze manier krijgen ze ook de kans om een uitgebreid wegprogramma met o.a. beker van BelgiŽ te rijden en kunnen ze zich verder ontwikkelen.

Bij de junioren maken de renners IKO Enertherm-Beobank de volledige overstap naar de veldritacademie. Tijdens het wegseizoen kunnen bepaalde wedstrijden met een mixteam gereden worden, om zo het wegprogramma van beide ploegen te verrijken.

Trainingen van miniemen en aspiranten van het WAC-team zullen meermaals worden bijgestaan en ondersteund door U23-renners, Elites en ploegleiders van IKO Enertherm-Beobank en van Beobank-Corendon. Het project gaat bovendien verder dan het veldrijden alleen maar geldt zowel in het veld als op de weg. De wegrenners van WAC-team blijven even belangrijk als de crossers. Meer nog, de samenwerking kan het wegprogramma nog aantrekkelijker maken door deelname aan een aantal meerdaagse wedstrijden in het buitenland.

In het verleden maakten de broers Victor en Toon Vandebosch al de overstap van WAC-team naar IKO Enertherm-Beobank. De fundamentele samenwerking kwam dit voorjaar ter sprake naar aanleiding van de overstap van Niels Vandeputte die zich na de prima start bij WAC-team verder zal specialiseren bij IKO Enertherm-Beobank.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image